x
Menü
TR − TL
Dil & Para Birimi
Geri
Hesabım
Şifremi Unuttum
Yaşlı Köpek Maması Ne Zaman Verilir?
15.06.2024

Yaşlı Köpek Maması Ne Zaman Verilir?

Köpeklerde yaşlılık kavramı türleri ve cinsleri ile ilgilidir. Köpekler ortalama olarak 7 yaş üstünde yaşlanmış olarak kabul edilir. Köpekler 7 yaşından sonra yaşlı köpek maması ile beslenmelidir.

Köpekler yaşlandığında hareketleri kısıtlanır, metabolizması yavaşlar. Buna bağlı olarak sindirim sisteminde de önemli oranda yavaşlama ortaya çıkar. Bu nedenle beslenmesinde, yaşlı köpek maması kullanılmalıdır. Yaşlı köpekler bu sayede yaşlılık dönemini daha konforlu geçirirler.

 

Yaşlı Köpek Mamasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek mamalarının seçiminde;

  • Irkı,
  • Yaşı
  • Kilosu,
  • Fiziki rahatsızlıkları,
  • Biyolojik rahatsızlıkları,

Göz önünde bulundurulmalıdır. Her yaş grubuna aynı ama verilemeyeceği gibi, her ırkında farlı beslenme alışkanlıkları vardır. Enerjik ırklar daha fazla beslenmeye ihtiyaç duyarken, daha hantal olanlar daha az besin tüketebilir.

Bunun yanında küçük ırklar ve büyük ırklarda bulunan köpeklerin beslenmeleri farklıdır. Bu nedenle öncelikle hayvan sahipleri, köpeklerinin ihtiyaçlarını belirlemeli, buna uygun köpek maması türlerini tercih etmelidir.

Yaşlı köpekler kendi ırkları içerisinde değerlendirilerek, sindirimi daha kolay, protein açısından zengin mamalarla beslenmelidir.

 

Yaşlı Köpek Mamaları Nasıl Seçilir?

Yaşlı köpekler zaman içerisinde bazı durumlara alerjik reaksiyon gösterebilir. Bazı durumlarda fizyolojik ve biyolojik yapısında bozulmalar meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda öncelikle bu durumların ortaya konularak, köpeğin sağlığını olumsuz etkilemeyecek mamaların tercih edilmesi gerekir.

Yaşlı köpek mamalarında mümkün olduğu kadar tahıl ürünleri kullanılmamasına özen gösterilmelidir. Bunun yerine sebze ağırlıklı % 30 et oranlı mamalar tercih edilmelidir.

Mamaların kalsiyum, Demir, Bakır, Fosfor, İyon gibi maddeler içermesi gerekir. Bazı köpek ırkları genetik olarak bazı hastalıklara yatkınlık gösterir. Bu durumda köpeğin ihtiyaç duyduğu köpek maması ile takviye edilmesi gerekir.

 

Yaşlı Köpek Mamasının Diğerlerinden Farkı Nedir?

Yaşlı köpek maması kullanılabilmesi için, öncelikle köpek ırkına bağlı yaşlılık süresinin belirlenmesi gerekir. Büyük ırk köpeklerde yaşlılık ortalama 5-6 yaşında başlarken, küçük ırk köpeklerde yaşlanma daha geç ortaya çıkar. Bu durum ortalama 8-9 olarak belirtilebilir. Küçük köpek ırklarının ortalama yaş süreleri, büyük ırklardan daha fazladır.

Yaşlı köpek maması, kolay sindirilebilir, besin miktarının ölçülü, ek takviye besinlerin açısından zengindir. İçerisinde bulundurduğu Omega-3, MCT’ler ve antioksidanlar bakımından diğer köpek mamalarından farklıdırlar.

 

Yaşlı Köpekler İçin Balık İçerikli Mamalarının Önemi

Balık içerikli yaşlı köpek mamaları, protein, vitamin, Omega3 ve Omega6 bakımından zengindir. Balık yağları sağlıklı ve parlak tüyler oluşmasına katkı sağlar, tüylerinin dökülmesine engeller. İçerdiği besinler sayesinde deri ve sindirim sisteminde oluşabilecek sorunları azaltır. Bu nedenle yaşlı köpeklere balık içerikli mamaların verilmesi önemlidir.

 

Yaşlı Köpekler İçin Kuzu Eti İçeren Mamaların Önemi

Kuzu eti içeren mamalar sindirim sistemi ve eklem sağlığına olumlu etkileri vardır. Sindirilmesi kolay olan kuzu eti, sindirim sistemin çalışmasında faydalıdır. İçerdiği Omega3 ve Omega6 sağlıklı deri ve tüy oluşumuna katkı sağlar. Bu açıdan yaşlı köpeklerin kuzu eti içerikli mamalarla beslenmesi önemlidir.

Blog Son Eklenenler
Ankara Kedisi Özellikleri ve Bakımı Hakkında Her Şey
09.09.2024

Ankara Kedisi Özellikleri ve Bakımı Hakkında Her Şey

Blog yazımızda kedi ülkesi olarak bilinen ülkemizin en ünlü kedilerinden olan Ankara kedisinin özelliklerini ve bakımını detaylıca inceliyoruz.

Akita Inu Özellikleri ve Bakımı
31.08.2024

Akita Inu Özellikleri ve Bakımı

Blog yazımızda yüksek sadakatleri ve korumacılıkları ile bilinen Japon Akita Inu köpeklerin özelliklerini ve bakımını detaylıca inceliyoruz.

Chartreux Kedisi Özellikleri ve Bakımı
29.08.2024

Chartreux Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Blog yazımızda sakin, dost canlısı ve nadir bir Fransız kedisi olan Chartreux kedisinin özellikleri ve bakımını detaylıca inceliyoruz.

Korat Kedisi Özellikleri ve Bakımı
28.08.2024

Korat Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Blog yazımızda, Tayland kökenli nadir Korat kedisinin özelliklerini, bakımını ve tarihi detaylı olarak inceliyoruz.

Cavalier King Charles Spaniel Özellikleri ve Bakımı
31.07.2024

Cavalier King Charles Spaniel Özellikleri ve Bakımı

Kraliyet soylusu Cavalier King Charles Spaniel ırkı köpeklerin özelliklerini ve bakımını blog yazımızda detaylıca inceliyoruz.

Sosis Köpek Dakhund Özellikleri ve Bakımı
31.07.2024

Sosis Köpek Dakhund Özellikleri ve Bakımı

Tatlı görünüşleri ile dikkat çeken ve sosis köpek olarak bilinen Dakhund cinsi köpeklerin özelliklerini ve bakımını detaylıca inceliyoruz.

Tüysüz Kedi Sfenks Kedisi Özellikleri ve Bakımı
31.07.2024

Tüysüz Kedi Sfenks Kedisi Özellikleri ve Bakımı

İlginç görünümleri ile eşsiz tüysüz kedi Sfenks kedisinin tüm özelliklerini ve bakımı blog yazımızda detaylıca inceliyoruz.

Beagle Köpek Özellikleri ve Bakımı
31.07.2024

Beagle Köpek Özellikleri ve Bakımı

Yüksek koku duyularıyla büyüleyen köpek cinsi Beagle özelliklerini ve bakımını blog yazımızda detaylıca inceliyoruz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.