x
Menü
TR − TL
Dil & Para Birimi
Geri
Hesabım
Şifremi Unuttum
Yavru Köpek Maması Kaç Aylığa Kadar Verilir?
15.06.2024

Yavru Köpek Maması Kaç Aylığa Kadar Verilir?

Yavru köpeklerin düzgün beslenmesi gelişimi ciddi oranda etkilemektedir. Bu gelişimi mama seçimi ve mama zamanlaması da belirlemektedir. Büyüme aşamasında olan yavru köpekler çok fazla enerji ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle yavru mamaları daha kalorili olur. Yavru köpeğiniz için uygun bir mama tercihi yapmanızın yanı sıra günlük alması gereken besin miktarını da dengelemeniz gerekir.

 

Ne Zamana Kadar Yavru Köpek Maması Tüketilir?

Köpekler çoğu zaman tokluk hissi ile ilgili sıkıntı yaşarlar. Bu yüzden mamalar genellikle ölçü ile verilir. Eğer köpeğin obezite, hastalık veya zayıflık gibi özel bir sıkıntısı yoksa günlük alması gereken miktarı mama çizelgesine göre belirleyebilirsiniz.

Yavru köpeklerde beslenme sıklığı yetişkinlere göre daha fazladır. Günlük alması gereken besini 4-5 öğünde tüketmelidir. Ayrıca beslenme saatleri de gelişigüzel değil düzenli olmalıdır. Beslenme düzenine ve kullandığınız mamanın kalitesine dikkat etmezseniz yavru köpeğinizin gelişim sorunları yaşaması kaçınılmaz olur.

 

Yavru Köpeklere Kaç Aya Kadar Yavru Maması Verilir?

Köpekler genel itibarıyla 12 aya kadar yavru sayılır. Bazı ırklarda ise bu süre 24 aya kadar uzayabilir. Bu süreç beslenme açısından oldukça önemlidir. Fakat sürecin sonlarına doğru köpeğin beslenme enerji ihtiyacı azalacaktır. Dolayısıyla yavruluk dönemi sona ermiş köpeklerde yavru köpek maması kullanmak şişmanlık başta olmak üzere çeşitli sorunlara neden olur.

 

Yavru Köpek Mamasını Veteriner Kontrolüne Bırakabilirsiniz

Mama geçişi için köpeğinizin bir yaşını doldurmasını bekleyebilirsiniz. Fakat eğer yavaş büyüyen veya dev ırk bir köpeğe sahipseniz köpeğinizin gelişimi doğrultusunda yetişkin mamasına geçiş yapabilirsiniz. Bunun için de bir veteriner hekimden köpeğin gelişimi hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Yavru Mamasından Yetişkin Manasına Geçiş

Mama değişimi köpeğinizde bazı sıkıntılara neden olabilir. Bu sıkıntıları en aza indirmek için geçişi yavaş yavaş gerçekleştirmeniz önemlidir. Bu süreci 10 günlük periyot halinde düzenleyip sabırla hareket etmenizde yarar var.

Yavru mamasından yetişkin mamasına geçiş periyotları ve porsiyonları şu şekilde olmalıdırlar;

  • 1-3 Gün: 2/3 yavru maması, 1/3 yetişkin maması
  • 4-6 Gün: 1/2 yavru maması 1/2 yetişkin maması
  • 6-9 Gün: 1/3 yavru maması 2/3 yetişkin maması
  • 10. Gün: Yetişkin maması

Bu aşamalarda mutlaka köpeğinizi fizyolojik ve biyolojik olarak da gözlemlemelisiniz. Mama geçiş dönemlerinde genellikle çok kriz yaşanmasa da bazı ırklarda çeşitli sorunlarla karşılaşmak mümkündür. Bu yüzden süreci yakından takip edip iyi gözlemlemek önemlidir.

Blog Son Eklenenler
Ankara Kedisi Özellikleri ve Bakımı Hakkında Her Şey
09.09.2024

Ankara Kedisi Özellikleri ve Bakımı Hakkında Her Şey

Blog yazımızda kedi ülkesi olarak bilinen ülkemizin en ünlü kedilerinden olan Ankara kedisinin özelliklerini ve bakımını detaylıca inceliyoruz.

Akita Inu Özellikleri ve Bakımı
31.08.2024

Akita Inu Özellikleri ve Bakımı

Blog yazımızda yüksek sadakatleri ve korumacılıkları ile bilinen Japon Akita Inu köpeklerin özelliklerini ve bakımını detaylıca inceliyoruz.

Chartreux Kedisi Özellikleri ve Bakımı
29.08.2024

Chartreux Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Blog yazımızda sakin, dost canlısı ve nadir bir Fransız kedisi olan Chartreux kedisinin özellikleri ve bakımını detaylıca inceliyoruz.

Korat Kedisi Özellikleri ve Bakımı
28.08.2024

Korat Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Blog yazımızda, Tayland kökenli nadir Korat kedisinin özelliklerini, bakımını ve tarihi detaylı olarak inceliyoruz.

Cavalier King Charles Spaniel Özellikleri ve Bakımı
31.07.2024

Cavalier King Charles Spaniel Özellikleri ve Bakımı

Kraliyet soylusu Cavalier King Charles Spaniel ırkı köpeklerin özelliklerini ve bakımını blog yazımızda detaylıca inceliyoruz.

Sosis Köpek Dakhund Özellikleri ve Bakımı
31.07.2024

Sosis Köpek Dakhund Özellikleri ve Bakımı

Tatlı görünüşleri ile dikkat çeken ve sosis köpek olarak bilinen Dakhund cinsi köpeklerin özelliklerini ve bakımını detaylıca inceliyoruz.

Tüysüz Kedi Sfenks Kedisi Özellikleri ve Bakımı
31.07.2024

Tüysüz Kedi Sfenks Kedisi Özellikleri ve Bakımı

İlginç görünümleri ile eşsiz tüysüz kedi Sfenks kedisinin tüm özelliklerini ve bakımı blog yazımızda detaylıca inceliyoruz.

Beagle Köpek Özellikleri ve Bakımı
31.07.2024

Beagle Köpek Özellikleri ve Bakımı

Yüksek koku duyularıyla büyüleyen köpek cinsi Beagle özelliklerini ve bakımını blog yazımızda detaylıca inceliyoruz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.