Köpek Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

23-07-2019 16:23
Köpek Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

Bizler için büyük önem taşıyan köpeklerimizin, sağlıkları, gelişimleri ve beslenmeleri de son derece önem taşımaktadır. Bu sebeple köpek maması seçimlerinde son derece dikkatli ve özenli seçim yapılması gerekmektedir. Özellikle köpek mamaları tercih edilirkenöncelikle köpeğin özellikleri iyi bilinmelidir. Köpeklerin yaşına uygun, ırkına ve gelişimlerini olumlu etkileyecek köpek mamaları tercih edilmelidir.

 

Köpek mamaları tercihlerinde köpeklerin vücutlarında ki protein ve vitamin miktarlarına göre en uygun tercihler sağlanmalıdır. Yetişkin ve yavru köpeklerin ihtiyaçları olan protein miktarları aynı seviyede olmayacağı için yiyecekleri mamalar da aynı olmamalıdır. Dolayısıyla bu konuların göz önünde bulundurulup seçim yapılması gerekmektedir. Köpeklerimizin ırklarına göre köpek mamaları tercih edilmeli köpeklerin yemek istemeyeceği mamalar zorla verilmemelidir.


Köpeklerin gelişimlerini destekleyen en iyi mamalar kuru köpek mamalarıdır. İçeriği hem daha güvenli hem de son tüketim tarihi bilinmektedir. Kuru köpek mamaları köpeklerin su ihtiyaçlarından çok protein ve vitamin ihtiyaçlarını karşılayacak kas gelişimlerini destekleyecektir.Kuru köpek mamaları köpeğin sindirim sistemini rahatlatmakta ve diş sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Bunun yanında bisküviler ve konserve mamalarköpeklerin eğitim süreçlerinde ödül mamaları olarak verilebilir.

 

Köpeklerimizin bağışıklık ve duyarlılık eşiğini bilmeli mama seçimlerinde bu kriterlere dikkat edilmelidir. Glütene duyarlılık gösteren köpekler için mama seçimlerinde içeriği okumalı ve ona göre mama tercih edilmelidir. Ayrıca tatlı ve lezzetli olması açısından içeriğinde mısır şurubu, mısır glüteni ve pekmez bulunan mamalar da tercih edilebilir.

 

Bazı köpek mamaları içeriğinde bulunan soya ürünleri sayesinde köpeklerin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Özellikle hassas bağışıklığa sahip köpekler için soya ürünleri kullanılmayanlar tercih edilmeli ve satın alırken mutlaka kapalı kuru mamalar içerisinde yer alanlar okunmalıdır.

 

Kilolu veya vücudunda yağ oranı fazla olan köpekler için diyet ürünleri niteliğinde ki mamalar tercih edilmeli veköpeklerin kilo kontrolleri bu mamalar eşliğinde sağlanmalıdır.

 

Genetiği değiştirilmiş ürünler kesinlikle tercih edilmemelidir aksi durumda insanları olumsuz etkileyebildiği gibi hassas yapıda ki köpeklerinde gelişimlerini olumsuz etkilemektedir.

 

Fiyatları bakımından uygun olarak görüşen açık köpek mamaları tercih edilmemelidir. Açık köpek mamalarının içeriği bilinmediği gibi besin ve vitamin açısından yeterli olmadıkları uzmanlar tarafından tespit edilmişlerdir.

 

Su ihtiyacını karşılamak için kullanılan yaş köpek mamaları köpeklere yeterli besin ve vitaminleri sağlayamamaktadır. İçeriğinde bulunan fazla su miktarı sebebiyle köpekler bu mamalar ile doymakta güçlük çekmektedirler.

 

Köpek mamaları tercih edilirken özellikle taze olunmasına dikkat edilmelidir. Mutlaka üretim ve tüketim tarihi kontrol edilip satın alınmalıdır. Her mamanın mutlaka sağlıklı alanlarda üretildiğinden emin olunan marka ve ürünler tercih edilmelidir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.